Laat je betoveren door de pracht van Dubrovnik

Ondanks het feit dat Dubrovnik de meest chique bestemming in Kroatië is en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is het verleden van de stad echt opmerkelijk. 

Overal in de stad zijn nog prehistorische nederzettingen te zien. De opgetekende geschiedenis begon echter met de invasie van de Slaven in de 7th eeuw voordat het de Republiek Ragusa werd.

Muurwallen van Dubrovnik
Muurwallen van Dubrovnik

Niet lang daarna kende de stad een snelle uitbreiding en ontwikkeling om de welvarende hoofdstad van Ragusa te worden. De muren van de oude stad werden gebouwd tijdens de 13th eeuw. 

De stad Dubrovnik maakte ook deel uit van ‘s werelds grootste koopvaardijvloot die de stad rijk maakte en overspoeld met de liefde voor kunst en verfijning. 

In 1667 verwoestte een aardbeving een groot deel van de stad en doodde de meeste inwoners, ook al bleven de muren staan. Hierdoor was de stad weerloos toen Napoleon aankwam in 1808 en dit betekende het einde van de Republiek Ragusa.

Toen Napoleon in 1815 viel, nam het Oostenrijks-Hongaarse Rijk Dubrovnik over tot na de Eerste Wereldoorlog, toen de stad deel ging uitmaken van Joegoslavië of Kroatië. De vernietigende beschietingen van de Serviërs in 1991 en 1992 tijdens een zeven maanden durende belegering brachten de oude stad in puin. Gelukkig werd het meteen gerestaureerd tot het wonder waar bezoekers vandaag de dag nog steeds van kunnen genieten. 

Beste activiteiten om te proberen

In Dubrovnik is er altijd wel wat te doen, zowel voor toeristen als voor de plaatselijke bevolking. Hier zijn een paar van de beste dingen om te doen tijdens je verblijf:

Verwen uzelf met gastronomische hoogstandjes

Je hebt geluk als je Dubrovnik bezoekt vanwege de ruime keuze aan lokale lekkernijen die op je liggen te wachten. Deze omvatten lokaal geteelde vijgen, zwarte risotto, gekonfijte sinaasappelschil en Kroatische pizza, om er maar een paar te noemen. Als je een wijnkenner bent, zijn de geurige rode wijnen van Kroatië ook een echte aanrader.

Dubrovnik-foodtour

Artikelen uit dezelfde categorie:

Scroll naar boven